Ufo done and more threadcatchers

Äntligen är ett litet ufo färdigt, ett broderi från Elefantz. Hur är det med er när ni inte är i form och ska välja tyger och garner? Blir ni nöjda eller blir det som med detta broderi, färgerna är jag inte alls nöjd med men det är i alla fall färdigt. Bårdtyget är helt okey i alla fall.

Home

Sen var jag ju tvungen att testa denna som består av sju hexagoner med tre knappar och gummiband.

thread basket inside basket

side view

Eftersom det var ett tag sen jag satt och handsydde blev det många stick i fingret och fingerborg kan jag inte använda.

Den var helt okey att sy och jag tycker den blev söt.

Inspirationsdag hos Bambisyr , jätteroligt att kolla vad många andra sysslar med.

 

Nu så...

tror jag att det ska gå att kunna sitta och skriva i bloggen igen. Lovar inte att det blir varje vecka men de sista veckorna  har det varit skönt att sitta vid symaskinen och även att handbrodera. Visserligen inte långa stunder men lite har blivit gjort.

Vad har då hänt under denna långa frånvaro. Min kära somnade in i början på oktober. Det var ju väntat men saknaden är så stor. Man går som i en dimma i början, sen kommer ilskan (finns det verkligen inget som kan bota denna förskräckliga sjukdom).

Just nu vet jag inte vilket stadie jag befinner mig. Det är ensamt, men jag klarar mig. Goda vänner ringer och besöker. Underbara barn och barnbarn har jag.

Min City Sampler fick pryda kistan, det var den sista kvilten han hjälpte mig med.

kista2

Sen behövde jag en ny duk till köksbordet efter att jag satt upp nya gardiner.

Tablerunner

En liten duk och en liten burk blev nästa Project.

uggleduk och korg 

Efter att ha läst på listan och blivit så inspirerad av Gunillas remskvilt började jag en sån också, bakstycke vadd och kviltning återstår.

Remskvilt

Igår satt jag och försökte få ihop Angie Padillas Thread Catcher fick sprätta några gånger men färdiga blev de.

thread catcher

Jaha mina vänner det var allt  för denna gången. Var rädda om varandra.

 

Lite småpyssel

har jag hållit på med under veckan.

for buisnesscards open

Hur många visitkort har ni samlat på er? Jag kom på att jag skulle sy ett fodral till mina och det konstiga var att när den var färdig att invigas kunde jag inte hitta mer än några få. Det är nog någon liten "muckla" som har varit framme.

Sen har jag broderat lite, en lavendelkvist med text. Hopsydd ser den ut så här. Har tidigare sytt några andra i småbitar som blivit över. Lätta att sy och man behöver inte tänka så mycket.

lavenderbag a few

 

På Pinterest går det förströ sig också, hittade en liten japanskt väska men efter idoga försök att få tag i ett mönster till den konstruerade jag mig en egen. Botten är en stor hexagon, sex rektanglar och sex blad sen en liten kant att dra snoddarna igenom. Plus ett par små tulpaner i änden av snoddarna. Jag blev jättenöjd med den.

 

new bag2

 

I helgen har jag varit på besök hos A i Karlskrona, en alldeles underbar helg med mycket handsömnad, lunch på Utsikten med en underbar utsikt över Karlskrona. Besök i antikaffär och lite småhandling i stan. Härliga band och ljuvliga knappar.

 

new shopping2

 Måndagsinspirationen finns hos Bambisyr. Sköt om er och ha en bra vecka.

 

 

Mönstersömmar,broderi

Det är länge sen jag var inne och skrev, vet nästan inte hur man gör längre.

Den person som i snart 45 år stått mig så nära försvinner från mig lite i taget. Mitt hjärta håller på att gå sönder. Egentligen skulle jag väl inte ens skriva om detta här utan vad som händer vid min symaskin.

Och vad händer där, inte mycket, lite planlösa rader med mönstersömmar, testande av att sy fast olika garner med melerade trådar. Vad blir det då av detta, ett fodral till ministrykjärnet.

pattern front

Back inside

Alla block till mitt Hugs and Kisses täcke är klara men inte hopsydda. Det färdiga resultatet blir nog inte riktigt som på bilden dom är bara utlagda efter blocken blev färdiga. Orkar inte ta tag i det nu.

Hugs Hugs and Kisses2

Lite broderistygn blir det då och då.

Några alster med scraps och broderi har blivit färdigt, kan inte visa det bara en liten teaser för det är till Gudruns utmaning.

broderi2

Sommaren visar sig från sin bästa sida, men jag försöker gömma mig, det blir för svettigt och varmt.

Nu hoppas jag att ni har haft eller har en fin sommar. Om jag inte har glömt hur man gör så försöker jag länka till Bambisyr idag. Gå in och bli inspirerade.