Fortsättning följer...

på nåldyne sagan. Bilder längre ner. 

Gomorron, ännu en helt ny vecka framför oss. Bakning står på programmet plus det gamla vanliga tvätt, dammsugning och diverse målning igen.

Igår fick jag två block till sydda i min City Sampler. Eftersom jag bara syr från scraps och gamla fat quarters blir det en salig blandning i färgkombinationer. Men om jag använder svart eller vitt när jag sätter ihop dem bör det fungera. Hur gör ni andra? Denna veckan får vi väl reda på vilka block som ska sys i november.

Sen är det följetongen med nåldynor, här kommer fler bilder.

Den första är en fyrkantig "in the hoop" nåldyna med plats för sax och annat som behövs. Man syr den i broderimaskinen. Mönstret kommer från Designs In Stitches

Cube pincushion

Efter tidigare besök på Pinterest hade jag fått syn på en box med insydd avdelare och då var jag sugen på att försöka sy en sån. Jag använder den till mina rödvita tyger och mönster i redwork. Nåldynan var ett måste. Den lilla dynan håller reda på saxen.

for my redworkBasket for embroidery

På dessa har broderimaskinen fått jobba. En så kallad pinkeep, meningen är att man ska stoppa sina fina nålar i kanten på den, ett saxfodral, en nåldyna och en lite dyna som håller reda på saxen. Broderierna kommer från Janny Primrose.

Sewingitems

Jag har ju under flera år testsytt broderier från olika designers en av dem är Ace Point, nästa bild visar en pinkeep i rött.

Pinkeep3

Fler bilder kommer imorgon, jag kan lova att det är snart slut på denna följetongen.

 

 

Kommentarer   

0 # Gudrun Ryberg 2013-10-28 13:57
Det var verkligen ett stort antal du har, men samtidigt är dom ju alla små fina konstverk !!- Jag såg att du hade några på en stång.Har sett på bloggar sådana som man kan sätta fast i bordskanten. Dom gillar jag--också:-)). Har du sådan också?
kram Gudrun-som också är i målartagen-
Svara | Svara med citat | Citera
0 # Viveka 2013-10-28 14:18
Hej Gudrun,
Imorgon kommer de som sitter på bordskanten.
Kram
Viveka
Svara | Svara med citat | Citera
0 # Catarina 2013-10-30 20:44
Så många roliga och trevliga saker du visar upp, synd bara att man inte kan förstora alla bilder. Men hur ska jag göra för att kunna se dina uppdateringar på bloggen??? Kram Catarina
Svara | Svara med citat | Citera